Startsida
Produkter
Tjänster
Kontakt
SØK
Stäng den här sökrutan.
Sök

produkter vid hög brandrisk

Bränder är tyvärr ett reellt hot för svensk sjukvård.  Därför har vi på Järven Health Care tagit fram ett antal produkter som försöker minimera risken för brand.

Magma - när du behöver extra högt brandskydd

Magma

När du behöver extra högt brandskydd

Lentexmadrass utvecklad för miljöer där man ställer extra höga brandkrav såsom psykiatriska kliniker, häkten och behandlingshem.

Madrassen ingår i vårt Lentex-sortiment, Järven Health Cares serie madrasser med det unika laminerade överdraget LENTEX. En hygienmadrass med Lentex® har inga sömmar eller dragkedjor och rengörs enkelt med tvållösning och trasa. Desinficering görs lika enkelt med en alkoholbaserad desinficeringslösning.
Överdraget kan lagas vid skada.

  • Madrassens laminerade överdrag underlättar vid visitation av madrassen.
  • Lentex struktur fångar upp till 73% mer desinfektionsmedel på ytan vilket hjälper till vid desinficering.
  • Ytskiktet är helt vitt för att underlätta upptäckten av fläckar, smuts och skador. Detta minskar risken för dold kontamination i madrasskärnan.
  • Active Membrane-teknologi gör att madrassen kan ”andas”. 

Magma uppfyller BS 7177:2008 Medium Hazard samt SS 876 00 10:2016 vilket
motsvarar NT-Fire 055, ett av de tuffaste brandkraven för madrasser.

Specialmadrass Brand

Vår tuffaste madrass

Specialmadrass Brand - vår tuffaste madrass

Specialmadrass Brand uppfyller alla av oss kända brandnormer i världen. Den är lätt att rengöra, desinficera samt extremt slitstark och vätsketät. Madrassen har en grundväv som består av armid, ett material som bland annat används till skottsäkra västar och som tål mycket höga temperaturer.
Överdraget av armidbaserat kompositmaterial är högfrekvenssvetsat vilket gör madrassen och kudden exceptionellt slitstarka och vätsketäta.

  • Uppfyller SS 876 00 10 testmetod NT-Fire 055, BS 6807:2006 Crib 7, FAR 25.853
  • Lätt att rengöra och desinficera
  • Vätsketät och extremt slitstark

Specialkudde Brand

För krävande miljöer

Specialkudde Brand - för krävande miljöer

Specialkudde Brand uppfyller alla av oss kända brandnormer i världen. Överdraget av armidbaserat kompositmaterial är högfrekvenssvetsat vilket gör kudden exceptionellt slitstark och vätsketät.
Kudden har en grundväv som består av armid, ett material som bland annat används till skottsäkra västar och som tål höga temperaturer. Det gör den också lätt att rengöra, desinficera samt extremt slitstark och vätsketät.

Flamskyddade textilier TCS

Flamskyddade textilier TCS

Flamskyddade textilier TCS

En vanlig orsak till spridning av brand kan vara olämpliga textilier. Järven Health Cares flamskyddade textilier med tillägget TCS i produktnamnet är tillverkade av Trevira CS och speciellt framtagna för krävande och brandfarliga miljöer. Läs om fördelarna med Trevira CS här under.

Flamskyddade textilier TCS översikt

FÖRDELAR MED JÄRVEN HEALTH CARES FLAMSKYDDADE TCS PRODUKTER
• Brandhämmande egenskaper som inte försämras vid tvätt eller nötning.
• Små mängder giftiga gaser vid brand.
• Hög hållbarhet.

Komfort och säkerhet är två viktiga krav på textilprodukter inom vården. Trevira CS är en varumärkesskyddad fibrer som tagits fram för att möta detta.
Trevira CS har ett permanent, inbyggt flamskydd. Till skillnad från material som kräver extern flamskyddsbehandling erbjuder Trevira CS ett permanent skydd där skillnaden ligger i polyesterfibers kemiska struktur. Brandskyddet sitter alltså i materialet självt och påverkas inte av tvätt eller nötning.

Detta ger också ekologiska vinster vid produktionen och man slipper den flamskyddsbehandling som är vanlig med andra brännbara material. Det är alltså ingen risk att flamskyddsmedel frigörs vid exemplvis tvätt.

Flamskyddade Trevira fibrer och trådar är certifierade enligt standard OEKO-TEX 100® och ger ifrån sig endast små mängder giftiga gaser jämfört med andra material i händelse av brand.

Rökförkläde och Glödskydd för golv

Rökförkläde och Glödskydd för golv

Rökförkläde och Glödskydd för golv

En av de vanligare brandorsakerna är att material antänds av glöd och varma produkter såsom cigaretter och tändstickor. En cigarett som landar på golvet kan antända mattor och andra produkter utan att vårdtagaren hinner reagera. Därför har vi på Järven Health Care tagit fram rökförkläde och glödskydd tillverkat av 100% glasfiberväv med en smältpunkt på 600° C.
Rökförklädet finns i två modeller – ”köksförkläde” och ”frisör”.
Glödskydd för golv har en grundväv som består av armid, ett material som bland annat används till skottsäkra västar och som tål enormt höga temperaturer.

Vill du beställa eller veta mer om våra produkter kan du kontakta oss via telefon eller e-post. Du kan också fylla i formuläret här nedan så återkopplar vi till dig.

sv_SESvenska