Startsida
Produkter
Tjänster
Kontakt
SØK
Stäng den här sökrutan.
Sök
OptiCell Smart - The future of healthcare is already here

OptiCell

S
Simple-to-use
M
Multi-Relief
options
A
Alternating low
pressure (ALP)
R
Reliable and
durable
T
True alternating
technology
OptiCell SMART pump

En pump, tre system, elva madrasser

Inom vården kan det upplevas svårt med alla maskiner och apparater man förväntas kunna hantera. Speciellt när det gäller apparatur man inte jobbar med dagligen. Därför har vi valt att utveckla en pump som kan användas oavsett vilken madrasser patienten ligger på. Det tycker vi är smart.

OptiCell SMART omfattar tre serier med totalt elva olika alternerande luftmadrassystem.
Med samma pump kan du styra både bäddmadrasser och kombinationsmadrasser såväl som ersättningsmadrasser. Oavsett val är det system som utvecklats för att ge dig hög kvalité och driftsäkerhet tillsammans med hög komfort.

S
Simple-to-use

För att effektivisera för vårdpersonalen har tid lagts på att utveckla en lättanvänd och intuitiv panel. Dessutom reduceras inlärningstiden drastiskt i och med att samma pump används oavsett madrass. Pumpen har inbyggda funktioner för att underlätta såsom:

  • Automatisk anpassning till brukarens vikt och position i sängen.
  • Automatisk återgång till normalt läge efter omvårdnadsläge.
  • Batteri som sparar pumpens inställningar vid strömavbrott
M
Multi-Relief
options

Utsatta kroppsdelar som hälar, armbågar osv. kan ibland behöva avlastas helt. Med OptiCell SMART kan du enkelt och snabbt frikoppla enskilda celler utan att påverka madrassens funktion. Varje enskild cell har en inbyggd backventil som med ett enkelt handgrepp kan frigöras. Cellen kan sedan ligga kvar i madrassfordralet men även plockas bort helt. Detta är värdefullt när man vill kontrollera eller byta ut en cell.

Cellerna är tillverkade i nylon eller PU (polyuretan) och ger god komfort och tryckavlastning.

A

Alternating Low Pressure

Tack vare vår Cell-on-Cell teknik kan vi tillåta att tyngre patienter får sjunka ner  och omslutas av madrassen utan risk för att ligga igenom. När ytan som lyfter patienten ökar kan vi låta trycket ligga på kvar på en låg nivå.
Det kallar vi för Alternating Low Pressure.

Med OptiCell SMART ges patienten ett lågt mottryck oavsett brukarvikt.

R

Reliable and
Durable

OptiCells madrasser och pumpar används dagligen av på sjukhus världen över. Tack vare noga utvalda delar i våra pumpar och hög kvalité vad gäller slangset och madrasser har vi sällan reklamationer eller service-ärenden.

Vi vill att våra luftmadrassystem ska vara ett osynligt hjälpmedel som ger bästa möjliga vård utan att störa varken brukare eller vårdpersonal.

T

True
Alternating

Växlande läge betyder att cellerna i en luftmadrass växelvis är fyllda och tömda. Ett problem som ibland kan uppstå är att när cellerna växlar kan brukaren uppleva att att man sjunker ner för att sedan lyftas upp igen. Då uppstår lätt något som kan liknas vid sjösjuka.

OptiCell SMART låter all växling ske i toppen – True Alternating –  för att minska risken för illamående.

Vill du beställa eller veta mer om OptoCell Smart kan du kontakta oss via telefon eller e-post. Du kan också fylla i formuläret här nedan så återkopplar vi till dig.

sv_SESvenska