Startsida
Produkter
Tjänster
Kontakt
SØK
Stäng den här sökrutan.
Sök

avlastande positionering

Patienter med begränsad rörlighet kan få avlastning och ökat välbefinnande med rätt typ av positioneringshjälpmedel. Våra kuddar är utvecklade i nära samarbete med vårdpersonal och är uppskattade stöd för många patienter.

Schampi-
kudden
Omläggnings-
kudden
Högläges-
kudden

Kilkudden

Flexdyna

Järven
sittring
Jasmin säng-
grindsskydd

Covidhjälpmedel

avlastande positionering

Patienter med begränsad rörlighet kan få avlastning och ökat välbefinnande med rätt typ av positioneringshjälpmedel.
Våra produkter för positionering är utvecklade i nära samarbete med vårdpersonal och är uppskattade stöd för många patienter.

positioneringsprodukter

Schampi-
kudden
Omläggnings-
kudden
Högläges-
kudden

Kilkudden

Flexdyna

Järven
sittring
Jasmin säng-
grindsskydd

Covidhjälpmedel

Schampikudden - sittfunktion på sängkanten

Schampikudden

sittfunktion på sängkanten

Schampikudden är framtagen för att underlätta vid andnöd, ångest, astma, KOL och/eller hjärtsvikt. Att få sitta på sängkanten har en stor betydelse för ökad självkänsla. Att bli “fången” i liggande ställning är ofta både nedbrytande och deprimerande. Då kan det ge ett ökat välbefinnande och kännas stimulerande att sitta på sängkanten och själv äta eller läsa tidningen. Dessutom upplever många vårdtagare med ångest/ andnöd en lättnad om de får sätta sig upp på sängkanten en stund. Det kan t.ex. röra sig om patienter med lungsjukdomar som astma och KOL eller patienter med hjärtsvikt.

Schampikudden ger stöd vid matning, på-/avklädning och övrig omvårdnad. Schampikudden ger även ofta positiva effekter när det gäller trycksårsprofylax, då den ökar positioneringsalternativen.

Schampikudden finns i tre utföranden – med eller utan armstöd samt Schampikudden small för den mindre brukaren. Den levereras med ett överdrag i ett mjukt PU-material som är lätt att rengöra. Mönsterskyddad nummer: 002208306

Föregående bild
Nästa bild

Schampikudden är ett bra hjälpmedel på alla typer av sjukhus, äldreboenden, servicelägenheter, särskilda boenden, palliativa enheter och enheter inriktade på rehabilitering.
Även inom området handikappomsorg, funktionshindrade, gruppboenden, hemsjukvård samt BB/förlossning kan den ge ökat stöd.

Schampikudden är framtagen för vårdtagaren, men även för att underlätta för vårdpersonalen genom att frilägga resurser och förbättra ergonomin. Schampikudden ger stöd som kan vara behjälpligt vid matning, på-/avklädning och övrig omvårdnad.

Omläggningskudden - Förenklar omläggningsarbete

Omläggningskudden

Förenklar omläggningsarbete

Till
toppen
Föregående bild
Nästa bild

Järven omläggningskudde är utvecklad för underlätta det dagliga vårdarbetet. Den kroppsdel som kräver omläggning eller vård placeras på kudden för att ge en ergonomisk arbetssituation.

Vid omläggningssituationer är det dessutom ofta vanligt att två personer hjälps åt – en som håller i t.ex. benet och en som sköter omläggningen. Med denna kudde kan en och samma person sköta båda momenten. Kuddens utformning möjliggör även att den kan rullas under arbetets gång.

Kuddens ytskikt är avtorkningsbart för en förbättrad hygien.

Höglägeskudden - Minska risken för kompartmentsyndrom

Höglägeskudden

Minska risken för kompartmentsyndrom

Till
toppen

En stillasittande och/eller stillaliggande patient kan utveckla s.k. kompartmentsymptom. Något som ofta ger kraftig smärta och ibland även minskad känsel i utsatt område.
Järven Health Care Höglägeskudde är utvecklad som ett hjälpmedel för minska svullnader och på så sätt ge lindring av smärtor i underben och fot.

Järven Health Care Höglägeskudde används bland annat vid behandling av fot-/underbensfrakturer och hjälper till att positionera och avlasta brukaren så att risken för komplikationer minskar.

Kilkudde - För positionering och avlastning

Kilkudde

För positionering och avlastning

Till
toppen

Kilkudden hjälper till att positionera och avlasta brukaren för att minska risken för trycksår. Kilkudden kan även användas som sidostöd eller för att höja huvud- och fotända.

Järven Health Care Kilkuddar är insvetsade i hållbar, vätskeavvisande PU-väv. De finns i flera storlekar och i fyra färger; lila, mintgrön, gräddgul och röd.

Standardmåtten är 60/100x31x13 och 80/90x60x20. Kundspecifika mått erbjuds.
Kontakta Järven Health Care för mer information.

Flexdyna - Minska risken för trycksår

Flexdynan

Minska risken för trycksår

Till
toppen

Flexdynan används i trycksårsförebyggande syfte och har många användningsområden. Dynan kan användas från start i patientsäng redan innan eventuell rodnad uppstått samt hos patienter där man kan se risk för trycksår.
Kompletterar den förebyggande madrassen när det behövs en extra trycksårförebyggande åtgärd.

Liggring/Sittring - För positionering och avlastning

Järven Sittring

För positionering och avlastning

Till
toppen

Liggring/Sittring används som avlastning för personer med smärta i svanskota/underliv och avlastar sår, bristningar, hemorrojder, prostatabesvär, efter förlossning m.m. Kan även användas som liggring.

Järven Sittring tillverkas av formgjuten kallskum och har en utvändig diameter på 45 cm och en invändig diameter på 14,5 cm. Denna produkt är avsedd att användas av en patient under en kort period.

Jasmin Sänggrindsskydd - Minska risken för skada

Jasmin Sänggrindsskydd

Minska risken för skada

Till
toppen

Jasmin sänggrindsskydd placeras enkelt på sänggrinden och skapar en tryggare vårdplats. Sänggrindsskyddet utgör en viktig del av en vårdsäng och minskar risken för slag, skrap och klämskador.

Sänggrindsskyddet, som är polstrat, finns i olika modeller beroende på sängmodell och patientens behov. För patienter som riskerar att fastna med händerna under sänggrinden rekommenderas en modell med kappa som stoppas in under madrassen.
Jasmin sänggrindsskydd är tillverkat i ett nytt hudvänligt PU material och finns i två fräscha färger.

Vill du beställa eller veta mer om våra produkter kan du kontakta oss via telefon eller e-post. Du kan också fylla i formuläret här nedan så återkopplar vi till dig.

sv_SESvenska