Startsida
Produkter
Tjänster
Kontakt
Sök

LENTEX - underlättar upptäckt av kontaminering

Visste du att hela 1/3 av alla vårdmadrasser i Sverige har synliga fläckar av blod, avföring, urin och andra kroppsvätskor under madrassöverdraget? Det är dags att ta kontroll över denna dolda infektionsrisk och göra våra vårdmiljöer säkrare för patienter och vårdpersonal.

Med våra Lentex madrasser kan du tidigt upptäcka och hantera kontaminerade sjukvårdsmadrasser på ett effektivt sätt. Lentex semitransparenta ytskikt tillsammans med den vita färgen gör det lättare att undersöka madrassernas ytor och upptäcka eventuella läckage. Genom att identifiera synliga fläckar av blod, avföring, urin och andra kroppsvätskor i realtid under överdraget utan att behöva ta det, kan du omedelbart vidta åtgärder för att rengöra och desinficera eller eventuellt kassera madrasser med trasiga överdrag.

Genom att prioritera renlighet och hygien minskar du risken för spridning av infektioner. Dessutom ökar du patienternas trivsel och förtroende för vårdmiljön. Att ha rena och fräscha madrasser är inte bara en fråga om komfort, det är en grundläggande förutsättning för att upprätthålla en trygg och säker vårdmiljö.

Ta steget mot en renare framtid inom sjukvården och investera i våra innovativa Lentex madrasser. Tillsammans kan vi förbättra vården och skydda de som behöver det som mest. Kontakta oss idag för mer information och ta del av vårt erbjudande för att göra vården renare och tryggare!
Vi erbjuder även madrassrevisioner  till alla våra avtalskunder.

Opticell - enastående framgång i norge

Vi är stolta över att meddela att OptiCell luftmadrasser har erövrat hela Norges sjukhuslandskap genom att vinna ett avtal med samtliga sjukhus i landet. Detta är en oöverträffad framgång och ett bevis på OptiCells kvalitet och prestanda.

OptiCells banbrytande teknologi och innovativa lösningar har tagit Norges sjukvårdsvärld med storm. OptiCells produkter kommer kunna förbättrat vårdkvaliteten och patientresultaten på sjukhusen över hela landet. Avtalet med samtliga sjukhus är ett tecken på det förtroende och den tillfredsställelse OptiCell luftmadrasser har skapat inom den norska hälso- och sjukvården.

OptiCells unika egenskaper och avancerade design har gjort det till det första valet för sjukhusen i Norge. OptiCell luftmadrasser utvecklade för att ge en mycket bra tryckavlastning och främja sårläkning, samtidigt som de ger skön komfort och stöd för patienterna genom sin stabiliserade luftväxling. Med OptiCells produkter kan sjukhusen erbjuda en trygg och bekväm miljö för patienternas återhämtning och välbefinnande. Genom att välja OptiCell får sjukhusen också tillgång till den senaste tekniken på marknaden.

Anslut dig till framgången med OptiCell och ta steget mot en bättre vårdmiljö och förbättrade patientresultat. Tillsammans kan vi göra skillnad och fortsätta att forma framtidens sjukvård. Kontakta oss idag för att lära dig mer om OptiCells produkter och ta del av de förmånliga erbjudanden vi har för dig. Tillsammans kan vi skapa en bättre vårdmiljö för alla.

Syst'am, ny huvudägare av
Järven Health Care

Franska Syst’am, ett företag som jobbar inom design och tillverkning av medicintekniska produkter för att förebygga trycksår, har tillsammans med Meanings Capital Partners förvärvat en majoritetsandel i svenska Järven Health Care AB från grundarfamiljen Nordin

Fusionen samlar två företag med ett gemensamt familjeföretags-DNA och samma vision för sin verksamhet. VD för Järven Health Care, Göran Nordin, kommer att fortsätta leda det nya dotterbolaget i Syst’am Group för att främja företagets utveckling. Syst’ams VD Sébastien Cinquin och Göran Nordin har identifierat ett antal gemensamma utvecklingsprojekt för att stärka företagens marknadspositioner.

-Det här förvärvet är resultatet av ett långt förberedande arbete som gjort det möjligt för Syst’am att hitta detta fantastiska svenska SME som delar samma värderingar och industriella vision som oss, konstaterar François Tranié, partner på Meanings.

Sébastien Cinquin tillägger: -Jag är glad att ge mig ut på detta Fransk-Svenska äventyr tillsammans med Göran Nordin. Det här ger möjligheter för Syst’am att diversifiera sin internationella verksamhet, inte minst i de nordiska länderna.

– Denna fusion är idealisk då Järvens kommersiella mål är att erövra nya marknader och samtidigt bevara vår identitet, säger Göran Nordin

Syst’am, som är väl etablerade i Tyskland och Frankrike, går nu in i nya europeiska regioner för att få tillgång till bland annat de skandinaviska marknaderna. Ett antal synergier och kompletterande områden har identifierats mellan de två företagen, särskilt när det gäller industriella processer och produktsortiment

Järven ingår ett exklusivt avtal med
nederländska Jacare

Järven ingår ett exklusivt avtal med nederländska Jacare.

– Vi har sökt globalt för att hitta en tillverkare som precis som vi förstår vikten av högkvalitativa produkter kombinerat med innovation och teknologi, och som lyssnar på sina kunder och kan använda informationen de får för att utveckla och förbättra lösningar för såväl användare som vårdare. Detta är skälen till att Jacare b.v. har valt att ingå ett exklusivt och långsiktigt samarbete med Järven Healthcare.

Vårt motto “We care for you” understryks av detta spännande nya partnerskap, sa Wim Jalink, VD för Jacare.

Järven tecknar exklusivt
återförsäljaravtal med PU Sensor

Järven Health Care har tecknat exklusivt återförsäljaravtal med PU Sensor för norra Sverige. Avtalet avser Region Norrbotten, Region Västerbotten, Region Jämtland Härjedalen, Region Västernorrland, Region Dalarna och Region Gävleborg.

Idag är det vanligt att patienter riskbedöms enligt etablerade metoder, oftast bedömningsskalor som t.ex. Norton. Men statistik visar att dagens metoder tyvärr missar nära hälften av dem som senare utvecklar trycksår. Detta försöker PU Sensor råda bot på.

Tack vare decennier av internationell forskning har PU sensor utvärderat mikrocirkulationen hos patienten. Med en enkel undersökning får man på fem minuter reda på riskprofilen när det gäller trycksår. Detta hjälper att sätta in rätt insatser till rätt patienter. Då kan trycksår förebyggas, lidande minskas och pengar sparas.

ÄNTLIGEN SES Vi IGEN!

Vi har alla utvecklat våra färdigheter i att hålla online-möten oavsett om det är Teams, Zoom eller någon annan teknisk lösning. Vi kommer säkert också att fortsätta mötas digitalt, men efter två långa år av pandemi, restriktioner och social distansering är det ändå otroligt glädjande att få mötas på riktigt igen.

Vi har redan fått träffa både nya och gamla kunder på Hygiendagarna i Jönköping såväl som på SSiS Sårkonferens i Gävle! Kul att så många ville komma förbi och prata med oss om vårdmadrasser och andra hjälpmedel.
Vi laddar nu för höstens Fokus Hjälpmedel och Medica i Düsseldorf. Vi kan redan nu utlova presentationen av nästa generations luftmadrassystem som vi tror kommer att förenkla arbetet för trycksårsbekämpning. Visst ses vi!

Vi hälsar
Stephen och Tommy
välkomna

För att möta framtida utmaningar och mål förstärker Järven Health Care inom export och produktion med två härliga medarbetare – Stephen Laidlaw och Tommy Turpeinen. 

Stephen som är född i England, bosatt i Norge och anställd i Sverige är den givne exportsäljaren. Efter en redan framgångsrik utveckling på exportsidan vill Järven ytterligare utveckla sin internationella verksamhet. Med Stephens långa erfarenhet, stora kontaktnät och goda renommé, ser vi att Järven Health Care har alla möjligheter att bli en betydande aktör inom den internationella vårdsektorn.

Även på produktionssidan förstärker Järven Health Care. Tommy är en serviceinriktad och målmedveten produktionsledare med mångårig erfarenhet i branschen och är ett välkommet tillskott i vårt team. Med kunden i fokus och ett målmedvetet arbete för att hålla leveranstider stärker vi för framtiden.

Järven Health Care
Skickar 8 000 skyddsrockar
till Ukraina

Ukrainian flag

Den Ukrainska befolkningen utsätts för ett ofattbart lidande. Vi på Järven Health Care vill bidra med det vi kan och har därför valt att skicka 8 000 skyddsrockar till den vårdpersonal som dagligen kämpar heroiskt.

Tillsammans med Filippus, som står för transport och logistik, har vi kunnat leverera 8 000 skyddsrockar till den Ukrainska sjukvården. Skyddsrockarna bidrar till en bättre hygien för både patient och vårdpersonal.

nn_NONorsk nynorsk