Startsida
Produkter
Tjänster
Kontakt
SØK
Stäng den här sökrutan.
Sök

Nu tändas tusen juleljus
se till att vara förberedd om olyckan är framme!

Räddningslakan

för snabbare evakuering

Räddningslakan – för snabbare evakuering

Med ett enkelt handgrepp kan en person själv snabbt evakuera en patient vid brand eller annan fara.

Vårt Räddningslakan har ett extra långt draghandtag i varje kortsida som gör det möjligt för personal att evakuera med rak rygg, vilket minskar risken för arbetsskador. Fästbanden är försedda med stark kardborre och färgade i en tydlig orange säkerhetsfärg.

 • Uppfyller SS 876 00 39:2012. Det garanterar bl.a. att handtagen klarar en belastning om 1 000 N (100 Kgf) vilket motsvarar en patientvikt på ca 210 kg.
 • Hög glidförmåga på både vått och torrt underlag.
 • Röntgenstransparent
 • Märkt med evakueringsinstruktioner på 8 språk
 • Brandskydd Uppfyller SS 876 00 01

Räddningsmadrass

Allt-i-ett-evakuering

Räddningsmadrass – allt-i-ett evakuering

Med vår Räddningsmadrass kan evakuering ske utan extra madrass. Räddningsmadrassen är liksidigt utformad med en undersida som glider lika bra på vått som torrt underlag. Den är röntgentransparent och försedd med kardborreförsedda fixeringsband. Undersidan är värmereflekterande.

 • Hög glidförmåga på både vått och torrt underlag.
 • Röntgentransparent
 • Märkt med evakueringsinstruktioner

Magma - när du behöver extra högt brandskydd

Magma

När du behöver extra högt brandskydd

Lentexmadrass utvecklad för miljöer med extra höga brandkrav såsom psykiatriska kliniker, häkten och behandlingshem.

Madrassen ingår i vårt Lentex-sortiment, Järven Health Cares serie madrasser med det unika laminerade överdraget LENTEX. En hygienmadrass med Lentex® har inga sömmar eller dragkedjor och rengörs enkelt med tvållösning och trasa. Desinficering görs lika enkelt med en alkoholbaserad desinficeringslösning.
Överdraget kan lagas vid skada.

 • Madrassens laminerade överdrag underlättar vid visitation av madrassen.
 • Lentex struktur fångar upp till 73% mer desinfektionsmedel på ytan vilket hjälper till vid desinficering.
 • Ytskiktet är helt vitt för att underlätta upptäckten av fläckar, smuts och skador. Detta minskar risken för dold kontamination i madrasskärnan.
 • Active Membrane-teknologi gör att madrassen kan ”andas”. 

Magma uppfyller BS 7177:2008 Medium Hazard samt SS 876 00 10:2016 vilket
motsvarar NT-Fire 055, ett av de tuffaste brandkraven för madrasser.

Specialkudde Brand uppfyller alla av oss kända brandnormer i världen. Överdraget av armidbaserat kompositmaterial är högfrekvenssvetsat vilket gör kudden exceptionellt slitstark och vätsketät.
Kudden har en grundväv som består av armid, ett material som bland annat används till skottsäkra västar och som tål höga temperaturer. Det gör den också lätt att rengöra, desinficera samt extremt slitstark och vätsketät.

Flamskyddade textilier TCS

Flamskyddade textilier TCS

Flamskyddade textilier TCS

En vanlig orsak till spridning av brand kan vara olämpliga textilier. Järven Health Cares flamskyddade textilier med tillägget TCS i produktnamnet är tillverkade av Trevira CS och speciellt framtagna för krävande och brandfarliga miljöer. Läs om fördelarna med Trevira CS här under.

Flamskyddade textilier TCS översikt

FÖRDELAR MED JÄRVEN HEALTH CARES FLAMSKYDDADE TCS PRODUKTER
• Brandhämmande egenskaper som inte försämras vid tvätt eller nötning.
• Små mängder giftiga gaser vid brand.
• Hög hållbarhet.

Komfort och säkerhet är två viktiga krav på textilprodukter inom vården. Trevira CS är en varumärkesskyddad fibrer som tagits fram för att möta detta.
Trevira CS har ett permanent, inbyggt flamskydd. Till skillnad från material som kräver extern flamskyddsbehandling erbjuder Trevira CS ett permanent skydd där skillnaden ligger i polyesterfibers kemiska struktur. Brandskyddet sitter alltså i materialet självt och påverkas inte av tvätt eller nötning.

Detta ger också ekologiska vinster vid produktionen och man slipper den flamskyddsbehandling som är vanlig med andra brännbara material. Det är alltså ingen risk att flamskyddsmedel frigörs vid exemplvis tvätt.

Flamskyddade Trevira fibrer och trådar är certifierade enligt standard OEKO-TEX 100® och ger ifrån sig endast små mängder giftiga gaser jämfört med andra material i händelse av brand.

sv_SESvenska